Bonendip met walnootolie
8 personen
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde witte bonen
- 5 eetlepels olie
- 5 eetlepels walnootolie
- 1 citroen, geperst
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 25 gram verse bieslook, fijngeknipt
- 2 maal 150 gram snijbonen
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
Bonen in ruim water minimaal 8 uur weken. In pan met ruim water bonen in ca. 1 uur en 15 min. gaarkoken, laatste kwartier 1/2 tl zout toevoegen. Bonen in vergiet laten uitlekken en afkoelen. In keukenmachine bonen met beide oliesoorten pureren tot smeuïge massa. Op smaak brengen met 3-4 el citroensap, knoflook, sojasaus, bieslook en zout en peper. Bonendip tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Uiteindes schuin afsnijden en snijbonen in brede ruiten snijden. Snijbonen in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar koken. Ruiten in vergiet onder koud water afspoelen, laten uitlekken en in afgesloten plastic doos in koelkast bewaren.
Bonendip in kom scheppen, bovenkant gladstrijken en bestrooien met paprikapoeder. Snijboonruiten droogdeppen en op schaal leggen, rond kom bonendip.