Bietensalade met geitenkaas, hazelnoten en walnootolie
4 personen
Ingrediënten
- 500 gram rode bietjes, gekookt
- 1 eetlepel walnootolie
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel medium sherry
- 1 eetlepel rode-wijnazijn
- 2 theelepels vloeibare honing
- 75 gram waterkers
- 25 gram hazelnoten
- 100 gram Hollandse harde geitenkaas, verbrokkeld
- 7 gram verse dille
Bereidingswijze
Snijd de bietjes in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng de dressing verder op smaak met zout en peper, klop hem goed door en giet hem over de bietjes. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden. Rooster de noten in een droge koekenpan. Schep de plakjes biet uit de dressing en verdeel ze over de salade. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille over de bietjes. Lekker met geroosterd bruinbrood.
Serveertip: Bestrooi de salade met krokant gebakken blokjes mager gerookt spek.